Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

Saúl Craviotto, del bar Rivero del Secà (Lleida) a guanyar el Màster Chef

dissabte, 25 de novembre del 2017
Saúl Craviotto Rivero (Lleida, 3-11-1984) policia nacional i piragüista, competint en les disciplines de kayak K1 200 m, K1 500 m, K2 500; tres vegades campió del món, guanyador de 4 medalles olímpiques i premi nacional de l’Esport 2016, ha estat el guanyador de la segona edició de la segona edició del programa de rtve MasterChef Celebrity, emès la nit del 21 de novembre de 2017 i seguit per 3.444.000 espectadors (29,7 %)

Saúl Craviotto, amb el seu menú de la final del programa de cuina, va voler unir les seves dues arrels, procedents de la seva Lleida natal i d'Astúries, on resideix des de fa 17 anys. Va cuinar un primer plat a base de pa amb tomàquet; becada amb poma i nyoquis de panís i de postre una dessecada amb crema de fruites de la passió i apricol, quenelle d'estofat de mango i un arbre de xocolata El premi dotat amb 75.000 euros l’ha destinat integrament a la Fundació Aladina per ajudar a infants i adolescents malats de càncer. Craviotto també rep un curs de cuina creativa impartit al prestigiós centre d’estudis Basque Culinary Center de Donostia-San Sebastián (Guipuzkoa).

He seguit la trajectòria de Saúl Craviotto des de la infància, per amistat amb la família, degut la difusió de la seva activitat esportiva amb el Sícoris Club de Lleida ( a través de la revista Sícoris), primer i estant al corrent de la seva trajectòria amb altres clubs i residències esportives.
Em va sobtar la seva decisió de incorporar-se al Cos Nacional de Policia, després que la primera intenció era ser Mosso d’Esquadra però em va confessar que a la policia tenia més facilitats per anar a la residència d’esportistes de élite Joaquin Blume de Madrid.


La Paeria va fer realitat el reivindicat pavelló de piragüisme de Pardinyes, posant-li el seu nom i va arranjar l’accés al riu Segre, reclamat pels palistes dels diferents clubs de Lleida, per la part de les comportes, per facilitar la practica d’aquest esport.
I el que més m’ha sorprès encara és la seva participació en el concurs MasterChef fins aconseguir guanyar-lo. Això m’ha fet tornar a repassar el llibre que varem escriure conjuntament amb l’Andrés Rodríguez l’any 1992 sobre les cases de menjars, tavernes i bars més antics de Lleida (editorial Ribera Rius) , on es recull la tradició familiar d’hostaleria dels Rivero al barri del Secà de Sant Pere de Lleida.


Zacarias Rivero i Puente, després de vendre aigües, gasoses i refrescos, amb un caretó als viatgers dels trens que passaven per l’estació de Lleida, durant bastants anys, va fundar el bar restaurant Rivero al Secà de Sant Pere l’any 1961 i el va regentar el seu traspàs.
L’establiment ocupava tota la família Rivero, la mare de Saúl també. Durant la seva infància, al bar dels seus avis, va observar com es preparaven els plats de pernil amb pa amb tomàquet, els cargols a la llauna i la carn a la brasa.

No seria res d’estrany que després d’aquesta experiència Saúl, com va apuntar al rebre el guardó de MasterChef, es muntés un restaurant i tornés als orígens familiars.

Paco Castillo . Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada