Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

Opina, decideix, VOTA!

divendres, 28 d’abril del 2017
Sense adornar-nos, o potser sí, ens estan bombardejant constantment amb el lema del dret a decidir, anuncis de referèndum i amb consultes d’opinió per mil i una coses. Per si fos poc, ens atabalen amb enquestes telefòniques i peticions sobre el grau de satisfacció per qualsevol servei realitzat. I com no, tothom vol el nostre vot.
El 4 d’abril passat, durant la conferència anual de l’alcalde, organitzada pel col·legi de Periodistes (qui va sorprendre als assistents dient que es tornaria a presentar a la reelecció), va deixar caure que els pressupostos de l’Ajuntament d’aquest any tindrien una partida d’1 milió d’euros per obres que proposés la ciutadania.

El 20 d’abril passat ens van citar als membres dels consells dels barris nord de la ciutat a una sessió conjunta, al centre cívic de Balàfia, per informar-nos del procés participatiu per a consultar a la ciutadania el destí d’una part dels pressupostos del municipi de Lleida. Aquest milió anunciat per l’alcalde en la conferència esmentada abans de la Llotja.

Sota el lema “opina, decideix, VOTA!, vàrem saber que aquest milió per a obres, està destinat a sufragar 16 projectes petits de 5.000 euros cadascú (800.000, € en total), un per cada districte de la ciutat i un més gran de 200.000 euros.

Aquests projectes, que pot presentar qualsevol ciutadà (individual o col·lectivament), han de ser viables tècnica i legalment. I un cop passin aquest requisit es decidirà per votació dels ciutadans, majors de 16 anys (durant el mes de setembre) i es duran a terme quan s’adjudiqui l’obra.

Tots els projectes que em van venir al cap al meu barri (Pardinyes) pugen molt més de 5.000 euros cadascú, tal com vaig dir públicament i els que pugen menys necessiten manteniment i no entren.
Al final, em vaig quedar sense poder opinar tot el que pensava i, un cop més, sense poder de decidir sobre les obres prioritàries que hauria de fer l’Ajuntament a la meva zona.

Amb 5.000 euros de pressupost poques possibilitats útils pot tenir el meu projecte suggerit i menys si l’han de triar entre tots els lleidatans majors de 16 anys. Clar que tampoc és qüestió de desaprofitar-ho, per poc que sigui.

Paco Castillo . Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada