Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

Riure per no plorar.

diumenge, 11 de febrer del 2018
No m´ho invento, aquesta columna breu no dona per posar-hi foto però si per escriure el que hi diu en una placa de metacrilat, bruta i malmesa pel temps i la gamberrada d'alguns ciutadans que poc tenen de cívics. A la porta de l'elevador de la plaça de Sant Joan, sense que hi hagi intervingut cap assenyat escriptor surrealista, es pot veure: “En data d'avui, l'Il·lm. (entenguis Il·lustríssim) Sr. (entenguis senyor) Àngel Ros i Domingo, Alcalde de Lleida, ha inaugurat aquest ascensor que comunica la plaça de Sant Joan amb el carrer Canyeret i la Seu Vella, obra inclosa dins el Programa de Millora del Barri Portal de la Magdalena-Noguerola. Lleida, 8 de juny de 2011”.


 Fals, per arribar a la Seu cal agafar un altre elevador (amb les seves plaques corresponents) i gran pudor de pixats. Cert que du al jutjats que són allà on en realitat hi havia lo Canyeret, el barri (que un mal alcalde, de quin nom no vull fer memòria, es va carregar per motius especulatius) on em vaig criar i no pas un carrer. N'hi havia una colla de carrers amb nom història i gent que hi vivia, que ja no hi són. La placa, no en diu res d'això. Llàstima. Però que carall, una millora, és una millora.

Mira que en sóc de carallot, jo que vaig néixer aquí a la vora no sabia que en realitat el lloc on he viscut bona part de la meva vida es diu Barri Portal de la Magdalena-Noguerola. Sort en tenim dels rètols de l'Alcalde per saber que un ascensor serveix per elevar, pujar i baixar (quan funciona) i que hem nascut al Barri Portal de la Magdalena-Noguerola, que un barana del riu serveix per no abocar-se i va ser també inaugurada per l'II·lustríssim, com “l'arranjament” del jardins (?) de la Plaça de la Pau (més pacífica des de que no hi són els piolins), com tantes altres andròmines de cabal importància que els ciutadans, desagraïts que som, no volem reconèixer.

N'hi a més de plaques, moltes més, de totes mides formats i mesures, tantes com per fer una col·lecció de perles de gran valor històric, si més no per la gran riota que provocaran quan algun/a estudiós/a les miri amb perplexitat en el futur.

Bona nit, bon vent i bona barca. La setmana vinent duré més perles, paraula de capità.

Capità Haddock Sparrow
amb l'estimable ajuda (per això cobra) del contramestre Pep. . Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada