Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

Arriba a Lleida el pas de vianants intel·ligent

dilluns, 29 de gener del 2018
L’Ajuntament de Lleida vol instal·lar el primer pas de vianants intel·ligent a Pardinyes per tal d’innovar la senyalització horitzontal, que gairebé no ha variat des de la seva implantació a partir dels anys 40, a pesar d’haver fet algunes innovacions en les franges de terra dels passos de Balmes.

L’anunci de prova pilot està previst al barri de Pardinyes, segons va dir el tinent d’alcalde, Rafael Peris, en el darrer Consell de Barri de la zona 03, el passat 22 de gener.
Aquest tipus de pas a pedestre ja s’està emprant en molts llocs arreu del món i, des de fa un parell d’anys, en fase d’experimentació, a ciutats com Granada, Antequera, Córdoba, Eltx i a Catalunya, a Cambrils o Vic, entre d’altres.

El sistema dissenyat per una empresa londinenca té com a base l’estudi del desplaçament de les formigues, consisteix en un pas que es caracteritza per les seves ratlles longitudinals perpendiculars al flux del trànsit, que poden alternar un color clar (generalment blanc) i fosc, marcats originalment per un sistema de llums led (roges i verdes), encastades a terra i controlades per un software de càmeres que visionen tots els angles del carrer, tant de dia com de nit i reforçades amb senyals
verticals.

Les experiències extretes fins ara dels passos instal·lats és que el sistema és eficaç, causa respecte i redueix les incidències entres vianants i vehicles. També, asseguren que millora la seguretat vial, és molt eficaç per la nit i en dies de pluja o boira (ja que es pot ampliar l’àrea d’Il·luminació) i a més, adverteix de perills a vianants despistats o que van pendents de la pantalla del seu mòbil.

La valoració, on estan instal·lats aquests passos de vianants intel·ligents, és positiva encara que s’han donat alguna que altra avaria i el cost (uns 10.000 euros) és elevat, a judici d’alguns d’aquests ajuntaments.

Paco Castillo . Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada